Nepřehlédněte

Zjišťování rozsahu povodňových škod na sportovních zařízeních

Probíhají jednání o pomoci sportovištím zasaženým povodněmi – výzva k nahlášení škod:


Předběžné orientační zjišťování rozsahu a výše povodňových škod na sportovních zařízeních

Vláda ČR ustavila ve čtvrtek 19. 9. pracovní skupinu pro monitoring povodňových škod. Práci skupiny koordinuje Ministerstvo financí ČR. Jedním z členů pracovní skupiny je i předseda NSA Ondřej Šebek.

Po jednání NSA s ČUS bylo dohodnuto, že ČUS shromáždí za asistence svých okresních územních pracovišť a prostřednictvím kontaktů na sportovní kluby předběžný rozsah a výši škod na sportovištích ve vlastnictví sdružených klubů a TJ.

Současně, okresní servisní centra sportu ČUS zkoordinují v daném okrese i sběr údajů o dalších škodách na sportovních zařízeních, které na základě výzvy NSA budou nahlašovat další vlastníci sportovišť - zástupci samospráv měst a obcí, případně dalších sportovních organizací, i soukromí vlastníci sportovních areálů.

Zájmem tohoto urychleného monitoringu je, aby NSA a Ministerstvo financí získaly základní přehled o odhadovaných škodách na sportovní infrastruktuře po aktuálních povodních.

Ke sběru údajů slouží interaktivní formulář, do kterého přímo vlastník poškozeného sportoviště / majetku vyplní požadovaná data (nebo po vzájemné dohodě vypíše údaje do formuláře pracoviště ČUS) .

Formulář obsahuje tyto údaje:

-Okres

-Místo - obec/město

-Oznamovatel škody – vlastník (obec, sportovní klub, jiný)

-Poškozené sportovní zařízení

-Poškozený movitý majetek

-Pojištěný / nepojištěný / nepojistitelný

-Odhad výše škod v mil. Kč

Formulář je dostupný zde - https://forms.gle/knoDGAC2hq87Spjx9.

Okresní servisní centrum ČUS bude poskytovat vlastníkům sportovišť informace k vyplnění formuláře. Data z formulářů se po jeho odeslání automaticky zaznamenají v určeném úložišti ČUS.

Uzávěrka pořizování předběžných dat je pondělí 30. září, 12:00 hodin.

Děkujeme za součinnost v mimořádné situaci.



Jednání o pomoci sportovištím zasaženým povodněmi - výzva k nahlášení škod - Národní sportovní agentura (gov.cz)